Stegepanden hang i figentræet.

Min sommerresidens i vandkanten.

❤   " Blå Sommer "

Molivos, et andet fiskerleje, - på den græske ø, Lesbos, - blev mit foretrukne feriested i mange år, - indtil dato, 28 år.

En anderledes vej til succes.

Discusproblemer i min nakke samt stress resulterede i en førtidspension til mig, hvilket muliggjorde, at jeg kunne tilbringe nogle sommer halvår på den græske ø, Lesbos. Otte ialt.

To somre højt oppe i byen hos en ældre dame, hvor jeg lejede underetagen i hendes hus, og havde have ned ad bjergskråningen i 3 etager. Herfra var der udsigt ned over byens smukke tegltage, - Ægæerhavet og Tyrkiet i baggrunden.

Seks år lejede jeg et lille bitte hus i strandkanten på en olivenfarm uden for byen.

Huset målte 2,75 x3,5. Der var elektricitet, åbent ildsted og vand. Udenfor byggede jeg køkken og bad med bambusvægge og palmeblade på taget.

Det var en fantastisk oplevelse at prøve sig selv af på denne måde, - og rokkede meget ved mine værdinormer. Jeg mødte, i mig, en anden person, jeg ikke kendte.

Her drejede det sig ikke om at samle ting og sager til sig, -- men tværtimod at nøjes med så lidt som muligt. Det var befriende. Til gengæld sang cikaderne, - fåreklokkerne bimlede oppe fra bjerget, - klokkefrøerne kvækkede, -- og m.m.m.m.m. 

Jeg havde altid lært, - pligter før fornøjelser, -- men det ophørte nu, og jeg begyndte også at male.

 • Uhm, - vandmeloner.

  Jeg fik god vægt hos æselmanden, når han kom med sine varer oppe fra farmen. En dag havde han lagt 7 vandmeloner i min have, - så kunne jeg klare mig et stykke tid.

 • Dagens høst.

  Appelsiner, figner, squash og abrikoser, -- og mange, store tomater.

 • Morgenkaffe-krogen.

  Morgenerne var skønne. Når solen kom op over bjerget skiftede alting farve. Et smukt syn, når strålerne løb ned mellem oliventræerne og ud i vandet. Jeg kunne så småt høre lyde oppe fra byen, der vågnede. Skraldemanden kom ridende på sit æsel, - klip,klap.

 • Fignerne tørres.

  På olivenfarmen var der også 16 figentræer. Det var lige i overkanten for mig, at spise. Jeg tørrede og gemte dem sammen med oliven og mandlerne.

 • Dagens ret, - fyldte Squashblomster.

  Tilberedningen tog lang tid, - men jeg havde jo ikke travlt.

 • Storvask.

  Det var faktisk meget hyggeligt, -- og tøjet tørrede hurtigt.

 • Super luxus.

  Toilet og bad fungerede fint. Der manglede ikke noget. Et 5 m. langt rør endte i et stort hul ude mellem oliventræerne.

 • Min have.

  Her var både sol og skygge. Et stort abrikostræ stod midt i haven . Dets krone var som en stor, rund parasol.

 • Alting har en bagside.

  Jeg måtte barrikadere mig for naboens nysgerrige får og geder.

🙂 - som en fisk i vandet.

At blive varmet rigtig godt igennem, - samt det moderate tempo (grækerne siger: siga, siga, - ro-olig, ro-olig) gjorde mig så godt

Grækerne byder på megen "rummelighed" og god "plads" til udfoldelse.

Det var et herligt Robinson Crusoe liv. Pragtfuldt at prøve .

Det lille farmhus, - havde stået tomt i mange år. Blev kun brugt til opbevaring af æselsadler, - oliven og figner. Men jeg fik lov til at leje det. Grækerne rystede på hovedet af mig, -- men syntes alligevel, at jeg fik indrettet mig både sjovt og charmerende. 

🙃

At der, nede i strandkanten, boede en dansk kvinde, der malede - rygtedes blandt turisterne. Nogle lagde vejen forbi, - lænede sig ind over min port, - og råbte "U-uh, vi er fra Danmark, - er der nogen hjemme?" Resultatet blev mange hyggelige stunder med et glas Retzina under abrikostræet, - og at jeg i hast kreerede udstilling på snore, jeg trak mellem oliventræerne. Nogle af personerne har jeg stadig kontakt til. Dejligt.

 I sommeren 2015 var jeg også i Molivos, og var nede på stranden da 3 gummibåde  fra Tyrkiet kom ind. Dette gjorde et voldsomt indtryk på mig, - det blev en anderledes ferie, - og satte mit liv i et ganske andet perspektiv.

Jeg tager turen til Molivos og får ladet batterierne op, - hvert år. Det er blevet mit 2. hjem.

Sommeren 2019, havde jeg 30 års jubilæum.